Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


‘Andere straatkinderen’

nederlands nl english en frans fr

 

 

WCUD

Naast de pure straatkinderen in het buitenland, mogen we echter ook de 'andere' straatkinderen in ons eigen landje  niet vergeten. De kinderen die hier in een 'straatje-zonder-einde' leven of eerder 'overleven'.... met name de kinderen en jongeren in de psychiatrie, met andere geestelijke problemen, met mentale en/of fysieke handicaps, kinderen van gevangenen, kinderen en jongeren die gebukt gaan onder het juk van incest of geweld in het gezin, kinderen en jongeren die opgroeien in weeshuizen, jongeren met drugs of alcohol problemen,...

 


WCU-Dance zet dansprojecten en danstheaterproducties met en voor deze kinderen op. Op die manier toveren we een lach op hun gezicht en laten hun unieke zijn tot uiting komen.

Ook werken we samen met enkele vzw's die kinderen en jongeren met problemen opvangen en begeleiden.

 

We bewonderen ook het project YAR Vlaanderen (zie www.yarvlaanderen.be) dat probleemjongeren een nieuwe kans, nieuwe impuls, nieuwe richting wenst te geven. Persoonlijk zetten we ons dan ook graag in voor dit project. In diverse provincies zoeken zij momenteel nog vrijwilligers.

 

Bovendien zetten we ons in voor de kinderen van native culturen.

Deze oude stammen verliezen dikwijls hun heilige grond aan de multinationals of regeringen in een oprukkende industrialisering (mijnbouw, bomenkap, olieontginning, ...)

 

 

 

 

 

terugkeren naar de startpagina : klik op het WCU-Dance hartlogo midden bovenaan

 

 

 

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign