Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


     Welkom bij vzw

WCU-Dance!     "We  SEE  You  Dance"         

nederlands nl english en frans fr

 

weldra: Dankzij Sport Vlaanderen en het programma Social SportUp (begeleiding voor innovatieve concepten sociaal ondernemen in de Sport) nemen we nu donderdag 17 okt deel aan het sublieme Sport Innovatie Congres in Brugge. 800 specialisten komen er samen om te onderzoeken hoe Sport er in de toekomst kan uitzien... en natuurlijk om zoveel mogelijk jongeren aan het sporten en dansen te krijgen! Je kan ook deelnemen, of meer info via deze link !

 

newsflash: Ook dit jaar was ons jongerenproject weer bij de 19 van de 150 ingediende projecten die steun ontvangen van de Koning Boudewijnstichting via het Koningin Mathildefonds 'Music Connects'! Meisjes uit de jeugdzorg geven ism onze coaches zangoptredens en preventie gesprekscirkels in middelbare scholen rond het thema verslaving (internet, gsm, fb, alcohol, drugs, ea). , en dit in middelbare scholen in ons land.

 

Uitzonderlijk : Op 6 maart 2018 hadden we de eer en het genoegen Hare Majesteit Koningin Mathilde te verwelkomen in ons jongeren-inclusieproject SEE ! De Koningin werd tijdens de voormiddag in Wijnegem vergast op een djembé-percussie-stuk door de jongeren, prachtige live zang, ze ging in gesprek met de jongeren en werd verrast met een indische mudra handendans op live muziek! Het werkbezoek kadert in de projectoproep Music Connect van de Koning Boudewijnstichting, fonds Koningin Mathilde.. Veel pers aanwezig en zelfs TV , we haalden het nieuws opVRT en ATV, met sfeermomenten en interviews met de jongeren. Voor de jongeren een erg bijzondere hoog-dag! We zijn uitermate trots op hen!

Hieronder enkele LINKS naar de tv reportages (van de 3 u filmbeelden, is er 1,5 minuut dat in het Journaal komt, maar wel mooi in beeld gebracht, met respect voor de jongeren!) :

op ATV Nieuws https://atv.be/nieuws/koningin-mathilde-bezoekt-jongeren-in-wijnegem-56555

 

 


 

 

* VIER BASIS ACTIVITEITEN *

 

1. Je kan voor je klas of school 1 of enkele van onze teamleden boeken voor unieke educatieve WORKSHOPS MONDIALE VORMING(met subsidie van Kleur Bekennen). In elke provincie/regio is er wel 1 van onze 22 ervaren freelance danschoreografes, yoga4kids-lesgevers en theatermakers die geschikt is voor de kleuters, kinderen of jongeren van je klas. Heb je een themadag of schoolproject, we denken mee om het vorm te geven!

Thema's : mondiale vorming, diversiteit, straatkinderen, vluchtelingen, verdraagzaamheid, inclusie, vrede, pesten, ruzie, verbinding, multiculturaliteit, jongen>man, meisje>vrouw, religie, sociale netwerken, en workshops op maat!

Werkmethodiek : dansexpressie, kinderyoga, verhalenreis, muziek, zang, percussie en drama (theater).

 

2. Voor dansscholen : jaarlijkse DANSWEDSTRIJD!

De opbrengst gaat naar een bijzonder dansproject in India , waar enkele danschoreografes van onze vzw elk jaar dansen met de kinderen en jongeren in de sloppenwijken van Mumbai. Vzw WCU-Dance ism vzw AYU.

Winnaars en clipjes van afgelopen jaren : link.

 

3. Samen met een groep jongeren organiseert ons SEE-team elk voorjaar een bijzonder inclusie-project waarin meer dan 100 jongeren en kinderen de kans krijgen om na maandenlang oefenen zich te laten ZIEN of zich te laten horen op het SEE festival. Samen met hen gaan we op zoek naar hun TALENT(en)!

De jongeren en kinderen krijgen kans om deel te nemen aan bijzondere workshops zang, choreografie, dans, djembé, taikodrum, songwriting, storrytelling,... ea. Bovendien mogen ze gaan kijken naar grote dansproducties bij partner deSingel, nemen deel aan de dag van de Academies, Bouge B, of producties in de Arenbergschouwburg ea partners.

 

4. Weldra start de nieuwe OPLEIDING : Integral YOUTH Movement Coach.

Deze opleiding is enkel toegankelijk voor jongeren die jongeren wensen te coachen via dans, zang, muziek of sportactiviteiten met een inclusief en sociaal karakter. Zodat kwetsbare of kansarme kinderen en jongeren ook kans krijgen! Je kan je kandidatuur reeds mailen. We werken samen met ons team en het jongerenteam ook aan concrete vernieuwende projecten : Youth4Youth2Move!

De eerste opleiding start zomer 2020! (met dank aan Social Sport Up!)

 

 

 

 

 

 

 

* STRAATKINDEREN *

ook in jouw straat?

De werking van onze vzw WCU-Dance is volledig tvv en in connectie met de straatkinderen.

...het begrip straatkinderen zien we echter veel breder dan wat men traditioneel hieronder verstaat...

naast de 'echte' straatkinderen in de 3e wereld, hebben we aandacht voor de vluchtelingen jongeren en kinderen die in ons land 'toevlucht' zoeken... en we vergeten zeker de kinderen en jongeren in onze eigen buurt niet

die het moeilijk hebben, of die in een 'straatje-zonder-einde' terecht gekomen zijn...

(meer info ivm straatkinderen en onze projecten klik hier )

 

WCUD

 

 

 

DE 7 FUNDAMENTELE BOUWSTENEN van elke wcu-dance workshop MONDIALE VORMING

 

het KIND    -   de DANS   -   de NATUUR   -  de GEZONDHEID   -  het LICHAAM  -   het GEZIN    -    de SCHOOL

 

DOEL :

Via ZANG & DANS, BEWEGING, lichaamsexpressie, yoga, theater, muziek, inleefreis, verhalen, klanken/stem, crea en spel brengen we kinderen en jongeren op een positieve, zachte en leuke wijze bij hun gaven, dromen, kracht, eigenwaarde,... zodat ze zich goed voelen in hun vel, positief blij en gezond in het leven staan, en 'echte' verbindingen (niet enkel via sociale media) aangaan met anderen, met de natuur en de wereld. We brengen de wereld van straatkinderen en vluchtelingen op een positieve en luchtige manier in de klas! (meer info ivm doel klik hier )

 

"Dansende kinderen zijn gelukkige kinderen"

 

In elke workshop bouwen we op een speelse, non-verbale, educatieve wijze samen met de kinderen aan verbinding en welbevinden (geluksgevoel, positieve houding, blijheid, levenslust, zin om te leren, tevredenheid,...) enerzijds in hun eigen kleine binnenwereld (zichzelf en hun eigen lichaam), en anderzijds naar de grote buitenwereld toe (een respectvolle, open en vredevolle houding naar ander kinderen, ouders, leraars, én zelfs verder weg : tov de straatkinderen of vluchtelingen).  

Dit is Mondiale vorming (wereldburgerschap) via unieke workshops op maat van elk kind, elke klas! 

 

 

 

KLEUTER, KINDER- en JONGEREN-DANSWORKSHOPS in Vlaamse SCHOLEN

Ons team van bekwame medewerkers (werkend over heel Vlaanderen) kan ook in jouw school dansworkshops brengen en zo de kleuters, kids en jongeren op een leuke, dansende en educatieve manier bewust maken.

Op deze manier steunt je school de vzw World-Children-Unity-Dance tvv de straatkinderen.

Natuurlijk is een kleuterworkshop niet hetzelfde als een workshop voor kinderen van de lagere school of secundair. Sommige van onze danscoaches specialiseerden zich in kleuters, andere in kinderen of jongeren of volwassenen.

Er is voor elke doelgroep wel een mooi aanbod aan WORKSHOPS.

Bovendien is er financiële tegemoetkoming mogelijk voor de workshops via Kleur Bekennen in het kader van wereldburgerschaps educatie!

Voor meer informatie, persoonlijk advies (want er zijn erg veel mogelijkheden en workshops), prijzen en boekingen klik op deze link of vul ons contactformulier in.

 

 

 

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

 

http://www.youtube.com/watch?v=6W5_niyw3ck   

(link prachtig kortfilmpje , 6 minuten)

 

Kort filmpje van dagworkshop 'bloemenmandala voor vrede' die begeleid werd door 2 van onze danschoreografes in het kader van een vredesproject waarbij Chinese kinderen ons land bezochten. Twee culturen ontmoeten elkaar via dans en bloemen. Elke bloem is een wens voor kinderen die het moeilijk hebben.

(film : Nathalie Leenders, concept en creatie van deze workshop door Maggie Nauwelaers)

     

 

 

 

 

NIEUWE DANSWEDSTRIJD !!! 7e editie!!

Elk jaar dansen honderden kinderen en jongeren voor het goede doel!

Nieuw wedstrijd : thema en song voor je choreo zal in juni bekend gemaakt worden!

Meer info en video's van de winnaars van afgelopen edities : klik op WEDSTRIJD.

 

 

 

 

Impressies van enkele vorige SEE projecten :

 

2015 : DANSTHEATER voorstelling "SEE"

affiche SEE 2015 met bijna 100 (incognito) co-creators

 

(dank aan kunstenaar Pol DeJonge voor z'n schilderij in midden van de affiche... dank aan Annemie dArtel voor ontwerp en layout van de affiche... en DANK aan de meer dan 100 dansers, acteurs en vrijwilligers)

 

Bijna 20 danscoaches/dansers/theatermakers/vrijwilligers werkten samen met een groep van ongeveer 20 jongeren (ism De Wissel Leuven, Rizsas Wezemaal en Jeugddorp Bonheiden) én een groep van 22 kinderen met beperkingen (buitengewoon onderwijs Ter Bank Heverlee en Damiaan Tremelo) op weg naar een bijzondere theatervoorstelling : "SEE".

Bekijk je enkel de buitenkant, het masker, het zogenaamde probleem, etiket of label dat kinderen of jongeren dragen?

Of ZIE je de pure kern, de diamant diep van binnen? Premières in de grote theaterzaal van cc Den Bussel Keerbergen op 7 juni 2015 en in de grote theaterzaal van cc OPEK Leuven op 14 juni 2015.

 

 

 

2016-2017 : incluSEE    FESTIVAL     "SEE"

 

Gedurende een half jaar werkten onze theatermakers, danschoreografes en stemcoaches in dit intense project samen met de jongeren en kinderen om er weer een prachtige productie van te maken! (vzw wcu-dance organiseert en coördineert, ism met partnerorganisaties : vzw Emmaus Jeugdzorg, vzw aPart, De Academies (Antwerpen), deSingel Antwerpen, Jeugdkoor Borgerhout, vzw AYU (danschoreografen), De Filharmonie, Platform Allochtone jeugdwerking, en vele vele vrijwilligers...

Met de steun van de Koning Boudewijnstichting, Koningin Mathilde en de Nationale Loterij!

 

Timing SEE project 2017 : data :

A. audities volwassenen begeleiders, coaches ea op 21, 22, 23, 24 oktober in elke provincie

B. teambuilding (begeleiders, coaches, choreografes, theatermakers, muzikanten, zangers) : nov en dec 2016

C. audities jongerengroepen en individuele jongeren op 16,17, 18 en 19 jan 2017 in De Singel (Antwerpen)

D. jan/feb/mrt/apr 2017 locale wekelijkse lessen en workshops voor de jongeren in Gent en Antwerpen

E. auditieronde 1 voor jonge muzikanten en zangers op de Dag van de Academies op 18/2 in deSingel en tijdens KaekelRock (academie Schoten)+ kans om deel te nemen aan workshop songwriting met Milo Meskens 18/2.

F. deelname aan project REMIX XXL van de Filharmonie : generale repetitie 16/3 en optreden met honderden jongeren in de Elisabethzaal in Antwerpen op zaterdag 18/3 om 15u : tickets in vvk bij REMIX!

G. audities jonge muzikanten : je kan je nog aanmelden in feb/maart, nog 4 kinderen nodig voor gitaar, 4 voor viool, 10 voor percussie (djembé, kleine percussie ea), 10 voor achtergrondkoor, 10 voor murga

H. Repetities Murga en Bollywood-dance : gratis workshop voor kinderen en jongeren met choreografes Yenlt De Werdt (hedendaags) en Bhumika Parkeh (bollywood-dance) op zondagnamiddag 12 en 19 maart (Antwerpen) ism Platform Allochtone Jeugdwerkingen

I.  Jongerenproject BOUGE B in deSingel : choreo workshop 20,22, 24 met optreden op dans festival op 25/3

J. maart 2017 begeleiding (choreo dans & stem/zang, djembé en taiko drum) en opbouwen naar de voorstelling

L. Generale repetitie Antwerpen : donderdagavond 30 maart in Schoten.

M. SLOTSPEKTAKEL in het WijnegemHof park : zondagnamiddag 2 april 2017 van 14-19u

N. natraject : bekijken van foto's en video's bij alle leefgroepen kinderen en jongeren, evaluaties, besprekingen met teamleden en directies, en stap voor stap afscheid nemen van de jongeren

O. extra optreden van de VC Sista's op de opening van de Valkenisshoeve op 1 juli

P. enkele leuke vakantie afsluitmomenten met de jongeren... en perspectieven naar project volgend jaar

 

AFFICHE SEE 2017 :

 

 

SEE festival 2017                 met 101 jonge talenten

WIJNEGEMHOF PARK                                 2 april 13-20u

 

13u workshops drums maken of bollywood-dance           info & TICKETS : 5 euro see ad outlook.be     (jongeren gratis)

       *** OPENING SEE 2017 om 14u ***

14u Rock on Electric Sitar dj N.M. : Child in Time           16u Bollywood-dance met PAJ, CHIRO en allen

14u15 The VC SISTA'S : new song : Faling Down         16u30 The BIB (gold in 2017) Guest Dance Performance

14u30 The KRINKELS : Djembé performance              17u Life Songs : los Tokaido’s & The VC Sista’s & Guests

14u45 Taiko-Biz-Ikki                                                    17u45 Guest singers : Deadly Abby, Julia H

15u Taiko drum performances & djembé                        18u Bollywood-dance & drums & taiko's & murga's slotnummer

15u15 Drums & Murga & Music : 4 bands :                     18u30 dj set door los Tokaido’s

* LOS MURGINALES                                                   19u pizza voor alle deelnemers

* MURGA AGRUM                                                       20u einde

* PIMENTA VERDE                                                              

* BAM!

* DRUM JAM : allen!

 

 

WELKOM !

 

 

SEE you

 

 

     

 

 

Wil je graag FINANCIEEL STEUNEN ?

 

Elke kleine persoonlijke financiële bijdrage t.v.v. de straatkinderen en onze jongeren is welkom!

Rekeningnummer vzw WCU-Dance bij KBC : BE75/737030604351.

Alle giften gaan dit schooljaar voor 100 % integraal naar het project in India (info klik)!

(als referentie bij je overschrijving vermelden : gift straatkinderen)

 

Wens je als bedrijf prijzen te schenken of financieel te steunen voor de meer dan 150 kinderen die elk jaar meedoen aan de danswedstrijd, elke gift is welkom!

 

Of wens je sponsor of hoofdsponsor te worden voor het inclusie-project SEE volgend jaar : we sturen je de projectfiche en voorwaarden! Want we kunnen elke bijdrage goed gebruiken! bijna 200 kinderen nemen eraan deel.

 

Mail (contact) Gert Daniels of bel 0498***276771.

Bedankt voor je steun!

 

 

 

homepagina

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign